Waarom ging kapitein Costa Concordia van boord?

You may also like...

2 reacties

 1. Monique schreef:

  Tja het is natuurlijk allemaal helemaal fout wat die man gedaan heeft, maar… ook hier staan natuurlijk de beste kapiteins aan wal. Wie durft met zekerheid te zeggen dat op uur U je je verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid stelt. Een fascinerende vraag. Ik zou hopen dat ik de juiste keuze zou maken. Van Captain Kirk en van Speijk weten we het wel. Wat zou Jack Sparrow doen? Wat zou jij doen?

 2. Wat een interessante vraag! Dit houdt natuurlijk iedereen nu bezig. Maar hij zelf zegt dat hij in een reddingsboot ‘gevallen’ is…dus het echte antwoord zullen we wel nooit krijgen!

  Ik kan me helemaal vinden in jouw hypothese. En ik heb er nog een aanvulling op. Niet alleen is het een moeilijke situatie omdat het een stress-situatie is. Er komt ook nog eens bij dat je moet vechten tegen je eigen instinct wanneer er duizenden mensen hetzelfde gedrag vertonen (namelijk: zo snel mogelijk van het schip afgaan!) en jij als enige ander gedrag zou moeten vertonen.

  We zijn als mensen allemaal kuddedieren en wanneer een kudde een bepaald gedrag laat zien, dan spiegelen wij dat. Dat gaat automatisch (onbewust). En het is heel moeilijk om daar tegenin te gaan.

  Groeten,
  Wendela

  PS Als iemand het interessant vindt om meer te weten over ‘spiegelen’. Ik heb daar een eBook over geschreven dat je gratis kan aanvragen op mijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *