Coaching en ontwikkeladvies: ‘NL leert door’

NL leert door voor ondernemer zzp'er

Vanaf 1 december 2020 stelt de overheid nieuwe subsidie beschikbaar voor 50.000 ontwikkeladviezen binnen het crisisprogramma ‘NL leert door’. Doel van zo’n kosteloos ontwikkeladvies of loopbaanadvies is om mensen te ondersteunen in hun loopbaan, zodat ze zicht hebben op hun kansen op de arbeidsmarkt, ook als ze door Corona/Covid-19 hun baan dreigen kwijt te raken of minder werk/omzet hebben.

De regeling staat open voor voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit geldt dus voor werknemers en flexwerkers, maar zeker ook voor zzp’ers en ondernemers. Als arbeid- en organisatiepsycholoog heb ik veel ervaring in het coachen zowel werknemers, huisartsen/medisch specialisten en ondernemers/zzp’ers, en bied ik ‘NL leert door’ trajecten voor al deze doelgroepen aan. Ben jij werknemer, huisarts/medisch specialist, ondernemer of zzp’er en zoek jij een loopbaanadviseur of coach om gebruik te maken van ‘NL leert door’? Lees hieronder verder!

Hoe ziet een traject eruit?

Een traject binnen deze regeling ‘NL leert door’ vertegenwoordigt een waarde van € 700 incl. BTW en is voor jou als deelnemer helemaal GRATIS. Het bestaat uit:

  • Een arbeidsmarktscan, dit is een uitgebreide vragenlijst waarmee je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt in kaart worden gebracht. Ik maak gebruik van de wetenschappelijk onderbouwde APQ scan van Eelloo;
  • Een coachingstraject bestaande uit 4 uur coaching (loopbaancoaching of ondernemerscoaching). Hierin staan de vragen ‘Wie ben je?’, ‘Wat wil je?’ en ‘Wat kun je?’ centraal. Daarnaast is er – als je ondernemer bent of wilt worden – ruimte om te sparren over bedrijfsvoering, de inrichting van je bedrijf, marketing en diversificatie;
  • Een op maakt gemaakt schriftelijk ontwikkeladvies voor jouw situatie.

Praktische zaken

Deze regeling kent wel wat haken en ogen (eisen vanuit de overheid) waar ik je vooraf over wil informeren:

  • Ik kan vanaf 1 december 2020 subsidie voor een traject voor je aanvragen. Zodra dat gelukt is kan ik je zekerheid geven of je gebruik kunt maken van de regeling;
  • Om deel te kunnen nemen aan een traject volgens deze regeling, moet je deze ‘Toestemmingsverklaring verwerking persoonsgegevens’ tekenen waarin je de overheid toestemming geeft om – in het geval van een steekproefsgewijze controle – je gegevens met hen te delen en contact met je te kunnen opnemen om het traject te evalueren.
  • Om deel te kunnen nemen dien je mij toestemming te geven om een kopie van je identiteitsbewijs incl. BSN nummer te maken ter identificatie. Deze worden maximaal 7 jaar op een veilige manier bewaard in je dossier.

Verder is het volgende belangrijk om te weten:

  • Mijn kantoor is gevestigd in Amersfoort, gesprekken vinden plaats bij mij op kantoor of via videobellen als je dat prettiger vindt, beide opties zijn prima werkbaar! Ook als je dus elders in Nederland gevestigd bent, ben je welkom.
  • Ik voldoe aan de eisen die de overheid voor ‘NL leert door’ aan een loopbaanadviseur stelt: ik ben Arbeid- en Organisatiepsycholoog en geregistreerd bij het NIP, ik heb meer dan 3 jaar werkervaring en ik houd mij aan de opgestelde gedragscode. 
  • Mocht het door grote belangstelling niet lukken om subsidie aan te vragen volgens deze regeling, dan kun je het traject uiteraard ook zelf betalen. Je ontvangt dan – als je ondernemer bent – een factuur op (bedrijfs-)naam en kunt het traject opvoeren als bedrijfskosten. 

Spreekt dit ‘NL leert door’ ontwikkeladvies je aan of wil je meer informatie? Stuur mij dan vast een e-mail op hermans@palaverpsychologie.nl, dan plannen we een kennismaking. Ik hoor graag van je!